Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Színes sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Lapokhoz:

  • 2 tojás
  • 200 g cukor
  • 150 ml olaj
  • 200 ml tej
  • 25 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 ml vanília aroma
  • 4 ml rumaroma
  • 70 dkg finomliszt (kb)

Krémhez:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 liter tej
  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg vaj
  • csipet só
  • 4 ml rumaroma

Elkészítése

A lapokhoz keverjük össze a tojást a cukorral és egy csipet sóval. Addig kavarjuk, míg a cukor elolvad, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, az ecetben felfuttatott szódabikarbónát és 100 g lisztet, amelyben elkevertük a sütőport. Ismét keverjük össze, majd osszuk el két részre.

Az egyik részbe tegyünk vanília aromát és kb 350 g lisztet, a másik részbe pedig tegyünk rumaromát, kakaót és kb 300 g lisztet.

Gyúrjuk össze külö–külön a fehér és a barna tésztákat, majd pihentessük 15 percig.

Mind a két tésztát osszuk két részre, így két fehér és két barna lapot kapunk. A lapokat 23*36 cm-s tepsi hátán süssük egyenként 8-10 percig 180 fokon.

A krémhez keverjük össze a tojásokat egy csipet sóval és a cukorral és addig kavarjuk, amíg jó habos lesz, majd adjunk hozzá 100 ml tejet és a lisztet.

A megmaradt tejet forrón öntsük hozzá és folytonos keverés mellett, lassú tűzön addig főzzük, amíg puding sűrűségű nem lesz.

Olvasszuk meg a csokit a vajjal együtt, majd adjuk hozzá a forró krémhez, kavarjuk össze és hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt kenjük meg a lapokat a krémmel, majd tegyünk a sütemény tetejére egy nehezéket és pihentessük egy éjszakát szeletelés előtt.

Porcukorral megszórva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szines-sutemeny/