A lapokhoz keverjük össze a tojást a cukorral és egy csipet sóval. Addig kavarjuk, míg a cukor elolvad, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, az ecetben felfuttatott szódabikarbónát és 100 g lisztet, amelyben elkevertük a sütőport. Ismét keverjük össze, majd osszuk el két részre.
Az egyik részbe tegyünk vanília aromát és kb 350 g lisztet, a másik részbe pedig tegyünk rumaromát, kakaót és kb 300 g lisztet.
Gyúrjuk össze külö–külön a fehér és a barna tésztákat, majd pihentessük 15 percig.
Mind a két tésztát osszuk két részre, így két fehér és két barna lapot kapunk. A lapokat 23*36 cm-s tepsi hátán süssük egyenként 8-10 percig 180 fokon.
A krémhez keverjük össze a tojásokat egy csipet sóval és a cukorral és addig kavarjuk, amíg jó habos lesz, majd adjunk hozzá 100 ml tejet és a lisztet.
A megmaradt tejet forrón öntsük hozzá és folytonos keverés mellett, lassú tűzön addig főzzük, amíg puding sűrűségű nem lesz.
Olvasszuk meg a csokit a vajjal együtt, majd adjuk hozzá a forró krémhez, kavarjuk össze és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt kenjük meg a lapokat a krémmel, majd tegyünk a sütemény tetejére egy nehezéket és pihentessük egy éjszakát szeletelés előtt.
Porcukorral megszórva kínáljuk.