Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szivárvány kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 7 dl tej
  • 3 db tojás
  • 6 dkg élesztő
  • 1,5 dl étolaj

Kakaós tésztába

  • 2 evőkanál kakaópor

Rózsaszín tésztába

  • 1 csomag puncsízű pudingpor

Világos tésztába

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és alaposan bedagasztjuk. A kész tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az egyik részbe beledolgozzuk a kakaót, a másikba a pudingport, a harmadikba pedig a vaníliás cukrot, így három különböző színű tésztát kapunk.

A tésztákat egyenként kinyújtjuk. Először a világos tésztát sodorjuk ki, majd lekenjük egy kevés étolajjal. Erre helyezzük a kakaós tésztát, amit szintén lekenünk étolajjal. Végül a rózsaszín tésztát helyezzük a tetejére.

A három réteget együtt szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben közepes lángon, tűpróbával ellenőrizve sütjük, amíg teljesen átsül.

Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szivarvany-kalacs-2/