Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a vízzel, az olajjal és a maradék cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjehabot óvatosan a sárgájás keverékhez forgatjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire kenjük, és 170 °C-on aranyszínűre sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, hogy két […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.03.05.

A tészta hozzávalói

A krém hozzávalói

A tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a vízzel, az olajjal és a maradék cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjehabot óvatosan a sárgájás keverékhez forgatjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsire kenjük, és 170 °C-on aranyszínűre sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, hogy két lapot kapjunk.

Krém elkészítése:

A tejfölt a citromlével és ízlés szerint cukorral alaposan elkeverjük. A zselatinlapot 2 evőkanál langyos vízben feloldjuk, majd a tejfölhöz keverjük. A krémet 15 percre hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljon.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a már kissé megdermedt tejfölös keverékhez forgatjuk.

Összeállítás:

Az alsó tésztalapot egyenletesen megkenjük a krém egy részével. Erre a rétegre háztartási kekszeket helyezünk szorosan egymás mellé. A kekszek tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk, amelyet gőz fölött a csokoládé, margarin és étolaj összeolvasztásával készítünk el.

Miután a csokoládé kissé megdermedt, a krém egy újabb rétegét kenjük a kekszre, majd rátesszük a másik tésztalapot. A tetejét a megmaradt krémmel bevonjuk.

Díszítés:

A sütemény tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk, és marcipán szívekkel díszítjük. A süteményt hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek és a krémek megszilárduljanak.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is