Elkészítése
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és ízlés szerint cukorral megszórjuk. Az almákat őrölt fahéjjal meghintjük, majd félretesszük, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két egyenlő részre osztjuk. Egy tortaformát kivajazunk, hogy a tészta ne ragadjon le.
Az egyik adag tésztát kör alakúra nyújtjuk, és a tortaformába helyezzük. A tészta tetejét megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, hogy az felszívja az alma nedvességét. Erre egyenletesen ráhalmozzuk az almás tölteléket.
A maradék tésztából szíveket szaggatunk, és elosztjuk az almás töltelék tetején. A szívek tetejét felvert tojással megkenjük, hogy szép fényesre süljenek.
A tortát 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta aranybarnára nem pirul. Szeletelve, melegen vagy hidegen is tálalhatjuk. Jó étvágyat!
