Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szlovák krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál rum

A krémhez:

  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tejszínhabhoz:

  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló

Tetejére:

  • porcukor


Elkészítése:

A tésztát összedolgozzuk, majd két lapot sütünk egy gáztepsi tepsi hátán 10-15 percig.

A pudingot a liszttel, a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, és a tejben felfőzzük.

A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal ismét habosra keverjük.

Az egyik lapra rákenjük a krémet, rá a keményre vert tejszínhabot, majd végül a másik lapot.

Tetejére porcukrot szórunk.

[box style=”info”]

Fontos, hogy a végén pihentetni kell a sütit és megpróbálni nem hozzá nyúlni másnapig, hogy jobban megpuhuljon.

Bevallom, esténél tovább egyszerűen nem nagyon tudunk tovább várni! [/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szlovak-kremes/