Elkészítése
Piskóta elkészítése
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és egy kevés sütőport. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A kész piskótát hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése
A tojások fehérjét a cukor kétharmadával gőz fölött kemény habbá verjük, majd félretesszük. A lisztet kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett sűrű péppé főzzük. Hozzáadjuk a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. A még forró krémbe óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot, hogy könnyű állagot kapjunk.
Összeállítás
A kihűlt piskótát vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, majd bőségesen megszórjuk a megmosott szőlőszemekkel. Erre rákenjük a krémet, elsimítjuk a tetejét, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután szeletelve kínáljuk.
Tipp
Ha változatosságot szeretnénk, a krém tetejére még egy réteg szőlőt is szórhatunk, vagy tejszínhabbal díszíthetjük. Más gyümölcsökkel, például málnával vagy barackkal is elkészíthető.


