Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szőlős krémes egy könnyed, gyümölcsös sütemény, amelyben a puha piskóta és a lágy vaníliás krém találkozik a friss szőlőszemekkel. Ünnepi alkalmakra és hétvégi desszertnek is kiváló választás, mivel egyszerre krémes és üdítő.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.07.

Piskóta alap

Krém

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és egy kevés sütőport. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A kész piskótát hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése

A tojások fehérjét a cukor kétharmadával gőz fölött kemény habbá verjük, majd félretesszük. A lisztet kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett sűrű péppé főzzük. Hozzáadjuk a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. A még forró krémbe óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot, hogy könnyű állagot kapjunk.

Összeállítás

A kihűlt piskótát vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, majd bőségesen megszórjuk a megmosott szőlőszemekkel. Erre rákenjük a krémet, elsimítjuk a tetejét, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután szeletelve kínáljuk.

Tipp

Ha változatosságot szeretnénk, a krém tetejére még egy réteg szőlőt is szórhatunk, vagy tejszínhabbal díszíthetjük. Más gyümölcsökkel, például málnával vagy barackkal is elkészíthető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is