Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szőlős krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta alap

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • sütőpor

Krém

  • 5 db tojás
  • 6 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • szőlő

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és egy kevés sütőport. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A kész piskótát hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése

A tojások fehérjét a cukor kétharmadával gőz fölött kemény habbá verjük, majd félretesszük. A lisztet kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett sűrű péppé főzzük. Hozzáadjuk a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. A még forró krémbe óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot, hogy könnyű állagot kapjunk.

Összeállítás

A kihűlt piskótát vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, majd bőségesen megszórjuk a megmosott szőlőszemekkel. Erre rákenjük a krémet, elsimítjuk a tetejét, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután szeletelve kínáljuk.

Tipp

Ha változatosságot szeretnénk, a krém tetejére még egy réteg szőlőt is szórhatunk, vagy tejszínhabbal díszíthetjük. Más gyümölcsökkel, például málnával vagy barackkal is elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szolos-kremes/