A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk, hogy megpuhuljon. A tojásokat szétválasztjuk, és a tésztát sós vízben kifőzzük. Közben a túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük.
A tojássárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a beáztatott mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Ezt jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a kifőtt tésztát.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós-tésztás masszához keverjük.
Összeállítás
Egy tepsit kivajazunk, és kibéleljük a réteslapok felével (kb. 4 lap). A túrós massza felét egyenletesen elosztjuk rajta, majd rászórjuk a szőlőszemeket. Ezt a réteget a maradék túrós masszával befedjük, majd a tetejét a maradék réteslapokkal lezárjuk.
A réteslap tetejét olvasztott vajjal megkenjük.
Sütés
Előmelegített sütőben, 150-160 fokon kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
A süteményt kockára vágjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! 🙂