Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szőlős vargabéles recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cérnametélt
  • 1 csomag réteslap (8 lapos )
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg mazsola
  • 1 nagyobb fürt szőlő (édes)
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 6 dkg vaj (vagy margarin )
Szőlős vargabéles

Elkészítése

A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk, hogy megpuhuljon. A tojásokat szétválasztjuk, és a tésztát sós vízben kifőzzük. Közben a túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük.

A tojássárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a beáztatott mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Ezt jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a kifőtt tésztát.

A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós-tésztás masszához keverjük.

Összeállítás

Egy tepsit kivajazunk, és kibéleljük a réteslapok felével (kb. 4 lap). A túrós massza felét egyenletesen elosztjuk rajta, majd rászórjuk a szőlőszemeket. Ezt a réteget a maradék túrós masszával befedjük, majd a tetejét a maradék réteslapokkal lezárjuk.

A réteslap tetejét olvasztott vajjal megkenjük.

Sütés

Előmelegített sütőben, 150-160 fokon kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás

A süteményt kockára vágjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szolos-vargabeles/