Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet egy lábasba öntjük, majd elkeverjük benne a búzadarát, a cukrot és a tojások sárgáját. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett, sűrű tejbegrízt főzünk. A forró tejbegrízhez hozzáadjuk a margarint, és alaposan elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni. Amíg a tejbegríz hűl, a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla étcsokoládét belereszeljük. Összeállítás: Egy kb. 20×30 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.03.19.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet egy lábasba öntjük, majd elkeverjük benne a búzadarát, a cukrot és a tojások sárgáját. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett, sűrű tejbegrízt főzünk. A forró tejbegrízhez hozzáadjuk a margarint, és alaposan elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.

Amíg a tejbegríz hűl, a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla étcsokoládét belereszeljük.

Összeállítás:

Egy kb. 20×30 cm-es tepsit vagy jénait kibélelünk tejben megforgatott babapiskótákkal. (A tejbe ízlés szerint kevés rumaromát is keverhetünk.) Az első réteg babapiskótára rákenjük a tejbegríz krém felét, majd erre a tejszínhab felét.

Egy újabb réteg tejben megforgatott babapiskótát helyezünk rá, majd a maradék tejbegrízt, végül a maradék tejszínhabot simítjuk a tetejére. A sütemény tetejét kakaóporral megszórjuk, és a maradék étcsokoládét ráreszeljük.

A kész süteményt legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon, majd szeleteljük és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is