Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sztacsatella recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 12,5 dkg margarin
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 30-40 dkg babapiskóta

Elkészítése

A tejet egy lábasba öntjük, majd elkeverjük benne a búzadarát, a cukrot és a tojások sárgáját. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett, sűrű tejbegrízt főzünk. A forró tejbegrízhez hozzáadjuk a margarint, és alaposan elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.

Amíg a tejbegríz hűl, a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla étcsokoládét belereszeljük.

Összeállítás:

Egy kb. 20×30 cm-es tepsit vagy jénait kibélelünk tejben megforgatott babapiskótákkal. (A tejbe ízlés szerint kevés rumaromát is keverhetünk.) Az első réteg babapiskótára rákenjük a tejbegríz krém felét, majd erre a tejszínhab felét.

Egy újabb réteg tejben megforgatott babapiskótát helyezünk rá, majd a maradék tejbegrízt, végül a maradék tejszínhabot simítjuk a tetejére. A sütemény tetejét kakaóporral megszórjuk, és a maradék étcsokoládét ráreszeljük.

A kész süteményt legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon, majd szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sztacsatella-2/