Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukrot, a tojássárgákat és egy csipet sót. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett krémes állagúra főzzük. A kész darakrémet néhányszor megkeverjük, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, habosra keverjük a vajjal. A hűlés ideje alatt a tejszínt kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a reszelt étcsokoládé felét. Egy 20×30 cm-es tepsit vagy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
csupaty
Beküldte: 2013.07.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukrot, a tojássárgákat és egy csipet sót. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett krémes állagúra főzzük. A kész darakrémet néhányszor megkeverjük, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, habosra keverjük a vajjal.

A hűlés ideje alatt a tejszínt kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a reszelt étcsokoládé felét.

Egy 20×30 cm-es tepsit vagy egy magasabb falú tálat kibélelünk a tejben megforgatott babapiskótákkal. Erre kerül a darakrém fele, majd a csokireszelékes tejszínhab fele. Ismét egy sor tejbe mártott babapiskótát rétegezünk, majd a maradék darakrémet, végül a maradék tejszínhabot simítjuk a tetejére.

A süteményt megszórjuk kakaóporral, és ráreszeljük a megmaradt étcsokoládét. Legalább 4-5 órára, de lehetőleg egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a sütemény szépen szeletelhetővé váljon.

Másnap kockákra vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
csupaty
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is