Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sztacsatella sütés nélkül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • kb 30 db babapiskóta
  • 12,5 dkg margarin
  • 0,5 liter tejszín
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor (keserű)

Elkészítése

A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukrot, a tojássárgákat és egy csipet sót. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett krémes állagúra főzzük. A kész darakrémet néhányszor megkeverjük, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, habosra keverjük a vajjal.

A hűlés ideje alatt a tejszínt kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a reszelt étcsokoládé felét.

Egy 20×30 cm-es tepsit vagy egy magasabb falú tálat kibélelünk a tejben megforgatott babapiskótákkal. Erre kerül a darakrém fele, majd a csokireszelékes tejszínhab fele. Ismét egy sor tejbe mártott babapiskótát rétegezünk, majd a maradék darakrémet, végül a maradék tejszínhabot simítjuk a tetejére.

A süteményt megszórjuk kakaóporral, és ráreszeljük a megmaradt étcsokoládét. Legalább 4-5 órára, de lehetőleg egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a sütemény szépen szeletelhetővé váljon.

Másnap kockákra vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sztacsatella-sutes-nelkul/