Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sztracsatella recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A kekszes alaphoz

  • 3 csomag kakaós keksz (18 dkg-os)
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál tej

A krémhez

  • 450 g natúr joghurt
  • 5 dl habtejszín
  • 2 db narancs leve
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 6 dkg zselatin

Elkészítése

A darált kekszet a margarinnal és a tejjel alaposan összedolgozzuk, majd egyenletesen belenyomkodjuk egy tepsi (25×39 cm) aljába. A formát hűtőbe tesszük, hogy az alap megdermedjen.

A krémhez a joghurtot, a porcukrot és a narancsok kifacsart levét habosra keverjük. A zselatint kevés langyos vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a joghurtos keverékhez. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtos-zselatinos krémmel összeforgatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy enyhén megdermedjen.

Amikor a krém már kellően szilárd, belekeverjük a reszelt csokoládét is, majd a kekszes alapra simítjuk. A tetejét villával mintázzuk, végül reszelt csokoládéval megszórjuk. Hűtés után szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sztracsatella/