Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sztracsatellás-almás sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 pohár natúr joghurt (a joghurtos pohárral kell mindent kimérni)
  • 1 pohár cukor
  • 3 db tojás
  • 2 pohár liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,75 dl olaj

Tetejére

  • 3 db alma
  • 1 csomag Paradies creme Stracciatella
  • 300 ml tej
Sztracsatellás-almás sütemény

Elkészítése

A tészta összetevőit jól összedolgozom, és kivajazott tálba/tepsibe/sütformába öntöm. Minél kisebb a forma, annál jobb, mert könnyebb lesz a tésztát kettévágni, ha kihűlt(de túl kicsi se legyen, nehogy kifolyon amikor feljön). Én már most rászoktam tenni az almát, mert akkor jól belesül a tésztám felső rétegébe.

Aranybarnára sütöm. Megvárom amíg kihűl! (Én itt szoktam elrontani azzal, hogy türelmetlen és éhes vagyok:-) ) Már a sütés alatt elkészítem a straccsatella krémet, a leírás szerint.

A hűtőbe teszem.

A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágom, úgy hogy az almás réteg legyen felül. Az alsót megkenem a kihűlt krémmel, ráteszem az almás réteget és beteszem a hűtőbe. Jó étvágyat 🙂

A képen nem néz ki annyira szépen, de higgyetek nekem, nagyon finom ha jó hideg 🙂

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sztracsatellas-almas-sutemeny/