Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 2 db tojás
- 15 dkg méz
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- 1 kk gyömbér
- 1 ek narancshéj
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
Máz
- 2 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A mézet összekeverjük a fűszerekkel, majd mikróba felmelegítjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd összedolgozzuk a margarinnal, a tojásokkal, a cukorral és a fűszeres mézzel.
Összegyúrjuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kisodorjuk, majd szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A tojásfehérjéket a porcukorral jó keményre felverjük és ízlés szerint díszítjük vele a figurákat.