Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Talléros piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 24 dkg cukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 4 dkg darált dió
  • 0.5 csomag sütőpor

Krém

  • 0.5 liter tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
Talléros piskóta kép

Elkészítése

A piskóta hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd egy gáztepsibe öntve megsütjük. Amikor a piskóta elkészült, hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. Fél liter tejet és két csomag pudingport felfőzünk, majd hagyjuk kihűlni, időnként megkeverve, hogy ne bőrösödjön. A cukrot és a margarint robotgéppel habosra verjük, és amikor a puding teljesen kihűlt, hozzáadjuk, hogy egy sima, krémes állagot kapjunk.

A krémet egyenletesen felkenjük a kihűlt piskótára.

A sütemény tetejére kávés rumba forgatott piskótatallérokat helyezünk, ügyelve arra, hogy a tallérok egyforma nagyságúak legyenek, hogy a sütemény szépen rendezett maradjon. Végül meghintjük kakaóporral vagy csokireszelékkel.

Sztori

Fontos odafigyelni arra, hogy a piskótatallérok egyenlő méretűek legyenek, különben a sorok eltolódhatnak, és a süteményünk kissé ferde lesz!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/talleros-piskota/