Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tangó szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

HozzávalókTésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 dl tej

Krémhez

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • piskótatallérok

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Mindkét tésztadarabot 20×30 cm-es lappá nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsi hátoldalán megsütjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és a lapokat egyenként kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A tejből és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt pudinggal simára dolgozzuk.

Összeállítás:

Az egyik sült tésztalapot egy tálcára helyezzük, és a krém felét egyenletesen rákenjük. Ráhelyezzük a második tésztalapot, majd a maradék krémet a tetejére simítjuk. A felső krémrétegre sorban kis kerek piskótatallérokat helyezünk.

Végül a sütemény tetejét olvasztott csokoládéval csorgatjuk le. A kész tangó szeletet hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a csokoládé megdermedjen. Tálalás előtt négyzet alakúra szeleteljük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tango-szelet-2/