Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tangó szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • tej

Hozzávalók a krémhez

  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Tetejére

  • 1 csomag piskótatallér
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a porcukrot, a kakaót, a margarint, a tojást, a sütőport és kevés tejet összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Mindkét részt vékonyra nyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsiben külön-külön megsütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése

A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.

Összeállítás

Az egyik tésztalapra rákenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a második lapot. A tetejére a maradék krémet simítjuk, és sorban elhelyezzük rajta a piskótatallérokat. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és a tallérok tetejére csorgatjuk.

Tipp

A krémet ízesíthetjük kevés reszelt citromhéjjal vagy vaníliaaromával. A süteményt érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, így másnapra szépen szeletelhető lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tango-szelet-3/