Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tangó szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 22 dkg finomliszt
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 0,25 csomag sütőpor
  • 50 ml tej (szükség szerint)

Krémhez:

  • 5,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj

Tetejére:

  • piskótatallér
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, a cukrot, a vajat, a tojást, a kakaóport és a sütőport összegyúrjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A masszát két részre osztjuk és 24*16 cm-es tepsi hátán két lapot sütünk 180 fokon körülbelül 10-12 perc alatt. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat és egynemű krémet keverünk belőle.

Összeállítás:

Az egyik kakaós lapot tálcára helyezzük, rákenjük a krém felét, majd befedjük a másik lappal. A maradék krémet a sütemény tetejére simítjuk és sorban kirakjuk piskótatallérral.

Tetejére:

A csokoládét mikróban felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, majd a tallérok tetejére csorgatjuk és elkenjük. Hagyjuk néhány órát pihenni, hogy a lapok megpuhuljanak. A sütit éles késsel szeleteljük, majd tálaljuk.

Tipp:

A krémbe keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliaaromát is. A tetejét megszórhatjuk darabolt dióval vagy kókuszreszelékkel, így még mutatósabb lesz a sütemény.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tango-szelet-5/