Tészta:
A lisztet, a cukrot, a vajat, a tojást, a kakaóport és a sütőport összegyúrjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A masszát két részre osztjuk és 24*16 cm-es tepsi hátán két lapot sütünk 180 fokon körülbelül 10-12 perc alatt. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém:
A pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat és egynemű krémet keverünk belőle.
Összeállítás:
Az egyik kakaós lapot tálcára helyezzük, rákenjük a krém felét, majd befedjük a másik lappal. A maradék krémet a sütemény tetejére simítjuk és sorban kirakjuk piskótatallérral.
Tetejére:
A csokoládét mikróban felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, majd a tallérok tetejére csorgatjuk és elkenjük. Hagyjuk néhány órát pihenni, hogy a lapok megpuhuljanak. A sütit éles késsel szeleteljük, majd tálaljuk.
Tipp:
A krémbe keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliaaromát is. A tetejét megszórhatjuk darabolt dióval vagy kókuszreszelékkel, így még mutatósabb lesz a sütemény.