Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tangó szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 tojás
  • 7 evőkanál tej
  • 5 dkg margarin (olvasztott)

Krém:

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Díszítés:

  • 1 csomag piskótatallér
  • 5 dkg étcsokoládé (olvasztott)

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól összegyúrjuk, majd elfelezzük.

Lisztezett felületen két lapot nyújtunk belőlük, amekkora a tepsi nagysága (30*35 cm).

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-12 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön megsütjük a lapokat.

Utána elkészítjük a krémet. A tejben a pudingport csomómentesen elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrű pudinggá főzzük és félretesszük hűlni.

A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk és robotgéppel habosra keverjük.

Az egyik tésztát a krém felével egyenletesen megkenjük, majd ráhelyezzük a másik tésztát és rákenjük a maradék krémet.

A sütemény tetejére rárakosgatjuk a piskótatallért, de úgy, hogy kissé belenyomkodjuk a krémbe.

Végül pedig vízgőz fölött olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tango-szelet-6/