Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tangó szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • kevés tej

Krémhez

  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 1 csomag piskóta tallér
  • olvasztott csokoládé

Elkészítése

Először a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy nyújtható állagot kapjunk. A tésztából két egyforma lapot nyújtunk, majd előmelegített, kb. 170 fokos sütőben, sütőpapíron, közepes méretű tepsiben kb. 10 perc alatt megsütjük őket.

Közben elkészítjük a krémet: a pudingport a tejjel felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot, hogy sima, krémes állagot kapjunk.

A kész krémet kétfelé osztjuk. Az egyik felét az egyik tésztalapra kenjük, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot, és a maradék krémet a tetejére simítjuk. Ezt követően a sütemény tetejét piskótatallérokkal rakjuk ki sorban, és olvasztott csokoládéval locsoljuk meg ízlés szerint.

A süteményt pár órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek, és a piskótatallérok is megpuhuljanak. Tálalás előtt szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tango-szelet/