Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tarka-barka szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 6 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 300 g tejföl

Krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 3-4 evőkanál cukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd a masszát egy kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt, 20×26 cm-es tepsibe öntjük. Ezután elkészítjük a pudingot a csomagoláson leírtak szerint. A még meleg pudingból evőkanállal adagokat szaggatunk a nyers tésztára, ügyelve arra, hogy egyenletesen oszlassuk el az egész felületen.

Az előkészített süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tészta megszilárdul és a teteje aranyszínű nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Miután teljesen kihűlt, szeletekre vágva tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tarka-barka-szelet/