Elkészítése
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 4 tojás
- 30 dkg finomliszt
- 1 sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a cukrokkal, tovább keverve beleütjük egyenként a tojásokat. Mindegyik tojással jó habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral és a citrom héjával elkeverjük, majd a tojásos keverékhez forgatjuk.
A masszát elfelezzük, és egyik felébe a kakaóport keverjük.
24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A két színű masszát kanállal, szín szerint váltakozva, belekanalazzuk. A tészta sütés közben majd szépen összeolvad.
180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Ha langyosra hűlt, fánkszúróval félholdakat szakítunk ki belőle. Sokáig eltartható, és nagyon finom sütemény.

