Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tarpai porlós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 45 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 10 evőkanál zsír (olvasztva)
  • 7 g szalalkáli
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 2 evőkanál tejföl

Töltelék

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 üveg szilvalekvár (kb 3,5 dl)

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.

A cukrot és a diót összekeverjük.

A tespit (33*23 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd az egyik lapot kinyújtjuk a méretére és beleterítjük. Ezután megkenjük bőven a lekvárral és rászórjuk a cukros dió 3/4-ét.

A másik lapot is kinyújtjuk és befedjük vele a sütit és villával az aljáig megszurkáljuk, majd ráaszórjuk a maradék diót.

180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ha kihűlt, szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tarpai-porlos/