Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Francia vajas tészta: 10 dkg teavaj (hideg, apróra kockázott) 10 dkg finomliszt 10 dkg félfogós liszt csipet só 6 ek víz (hideg) Töltelék: 8 közepes alma 85 g méz (az alma savanykásságától függően lehet több is) 80 g teavaj 1 vaníliarúd (lehet pár csepp aroma is) Elkészítése: A lisztet a vajjal, sóval robotgéppel daraszerűre […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
sutimamohr
Beküldte: 2017.10.04.

Elkészítése

Hozzávalók:
Francia vajas tészta:

  • 10 dkg teavaj (hideg, apróra kockázott)
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg félfogós liszt
  • csipet só
  • 6 ek víz (hideg)

Töltelék:

  • 8 közepes alma
  • 85 g méz (az alma savanykásságától függően lehet több is)
  • 80 g teavaj
  • 1 vaníliarúd (lehet pár csepp aroma is)


Elkészítése:

A lisztet a vajjal, sóval robotgéppel daraszerűre keverjük vagy kézzel gyorsan elmorzsoljuk.

Hozzáadjuk a víz felét és a géppel átkeverjük. Hozzáadjuk a víz másik felét is és gyorsan összegyúrjuk (gyorsan, hogy ne olvadjon meg a kezünktől a vaj!). Becsomagoljuk és 1-2 órát hűtőben pihentetjük.

Az almákat negyedekre vágjuk. A mézet egy serpenyőbe (aminek a füle is hőálló és be tudjuk tenni a sütőbe) öntjük, hozzáadjuk a kockázott vajat és az almaszeleteket meg az aromát vagy a vanília kikapart magjait.

Lefedjük egy fedővel és az almákat közepes lángon megpároljuk (nem kell kevergetnünk vagy hozzányúlnunk, csak hagyjuk szépen párolódni a saját gőzében).

Akkor jó, ha még kicsit kemény az még alma, hiszen még úgy is megsütjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Ha már jól átpárolódott a gyümölcs, akkor a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, akkorára vágjuk, amekkora a serpenyőnk és gyorsan ráterítjük a forró almára (tényleg gyors legyen, mert a vaj megolvad!).

Előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük, majd langyosan ráfordítjuk egy nagy tányérra.

Én egy gombóc fagyival szoktam tálalni még langyosan.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
sutimamohr
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is