Elkészítése
A tojásokat a mézzel habosra verjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és a kókuszolajat. Ezután belekeverjük a darált mandulát, az apróra tört csokoládét és a felaprított aszalt szilvát. Ha a massza túl lágy lenne, kevés kókuszreszelékkel sűríthetjük.
A tésztát 15 percre hűtőbe tesszük, majd sütőpapírral bélelt tepsire diónyi adagokat formázunk belőle. A golyókat ellapítjuk körülbelül 1 cm vastagra. Előmelegített sütőben, 160 fokon 10–15 percig sütjük. Figyeljünk, mert könnyen megéghet az alja! Ha a teteje még nyersnek tűnik, akkor is kivehetjük, mert hűlés közben megszilárdul.
A kihűlt sütemény dobozban, hűtőben egy hétig is eltartható.
Tipp
A tésztát ízesíthetjük vaníliakivonattal, rummal, diós vagy kókuszos változatban is kipróbálhatjuk. Iskolába és munkahelyre is jól csomagolható, így praktikus harapnivaló.
