Elkészítése
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. A sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket dolgozzuk bele óvatosan.
A tésztát egy 20*30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, utána hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejet egy ledényben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a búzadarát és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha a elkészült a tejbegríz, akkor folpackkal takarjuk le, hogy ne bőrösödjön be, majd hűtsük ki teljesen.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt és az egészet kihabosítjuk.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát kenjük meg mogyorókrémmel, majd egyenletesen simítjuk a tetejére a grízes krémet. Ezután tegyük hűtőbe 1-2 órára, hogy jól megdermedjen. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral, majd szeletelve kínáljuk.
Tipp:
A mogyorókrém helyett más nutellás vagy csokoládés krémet is használhatunk, hogy új ízeket próbáljunk. A tejbegrízes krémet pedig különböző gyümölcsökkel, mint például málnával vagy banánnal is ízesíthetjük vagy díszíthetjük.


