Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejbegríz szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 50 ml olaj
  • 50 ml tej
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 10 dkg búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

Tetejére:

  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál mogyorókrém

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. A sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket dolgozzuk bele óvatosan.

A tésztát egy 20*30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, utána hagyjuk kihűlni.

Krém:

A tejet egy ledényben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a búzadarát és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

Ha a elkészült a tejbegríz, akkor folpackkal takarjuk le, hogy ne bőrösödjön be, majd hűtsük ki teljesen.

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt és az egészet kihabosítjuk.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát kenjük meg mogyorókrémmel, majd egyenletesen simítjuk a tetejére a grízes krémet. Ezután tegyük hűtőbe 1-2 órára, hogy jól megdermedjen. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp:

A mogyorókrém helyett más nutellás vagy csokoládés krémet is használhatunk, hogy új ízeket próbáljunk. A tejbegrízes krémet pedig különböző gyümölcsökkel, mint például málnával vagy banánnal is ízesíthetjük vagy díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejbegriz-szelet/