Elkészítése
Tészta
A lisztet a vajjal, cukorral, sütőporral és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható, rugalmas tésztát kapjunk. Kinyújtjuk, majd egy gáztepsit kibélelünk vele.
Töltelék
A búzadarát a tejben sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A tésztára rámorzsoljuk a túrót, erre sorakoztatjuk a felszeletelt barackot, végül a tetejére egyenletesen rákenjük a kihűlt tejbegrízt.
Sütés
Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb. 40 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. Amikor a sütemény majdnem elkészült, kivesszük a sütőből, gyorsan rákenjük a habot, majd visszatoljuk és még kb. 5 percig sütjük, amíg a hab enyhén megpirul.
Tipp
A barack helyett használhatunk más gyümölcsöt is, például meggyet vagy körtét. A tetejére szórhatunk kevés fahéjat, hogy még illatosabb legyen.
