Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kókuszos sütik

Krémes sütik

Sütemény receptek

Tejbegrízes kókuszos krémszelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 5 tojás 20 dkg kristálycukor 0,8-1 dl tej 0,8 dl olaj 2 csapott ek kakaópor (cukrozatlan) 15 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 10 g szódabikarbóna Krémhez: 1 l tej 8 púpozott ek búzadara 15 dkg puha vaj 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint) 3 csomag vaníliás cukor 20 dkg kókuszreszelék Tetejére: 10 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erika Meszaros
Beküldte: 2015.12.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 0,8-1 dl tej
  • 0,8 dl olaj
  • 2 csapott ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 10 g szódabikarbóna

Krémhez:

  • 1 l tej
  • 8 púpozott ek búzadara
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj


Elkészítése:

A krémhez megfőzzük a tejben a búzadarát (sűrűre), és még melegen hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Időnként megkevergetve teljesen kihűtjük. A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, és botmixerrel jól kihabosítjuk.

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, és jól elkeverjük. A lisztet, az étkezési keményítőt összekeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját.

Margarinnal (vagy vajjal) kikent, liszttel beszórt tepsibe (22×36) egyengetjük a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 14-15 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!)

A kihűlt tésztára kenjük a krémet egyenletesen. Az étcsokoládét az étolajjal mikróban (vagy gőz felett) felolvasztjuk, és a krém tetejére simítjuk, majd dermedésig a hűtőbe tesszük.

[box style=”info”]Karácsonyi desszertnek is kiváló.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erika Meszaros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is