Elkészítése
A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát három részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk (A/4 méretű) őket és egyesével kisütjük tepsi hátán a lapokat 180 fokon kb 10-12 perc alatt.
A kisült lapokat tálcára helyezzük és ameddig hűlnek, elkészítjük krémet.
A finomlisztet, a búzadrát, a porcukrot és a vaníliaaromát összekeverjük. Ezután a tejet lassan hozzáadjuk és csomómentesre kavarjuk. Az egészet felfőzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozuzuk a margarint. A margarintól a krém habos és fényes lesz. A kihűlt lapokat megtöltjük a kihűlt-főzött krémmel.
Az étcsokoládét apró darabokra törjük, hozzáadjuk az olajat és vízgőz felett felolvasztjuk. Ezzel megkenjük a sütemény tetejét, majd színes dekorcukorral díszíthetjük. Másnap szeleteljük.









