Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejbegrízes krémmel töltött mézes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 15 dkg porcukor

Főzött krém

  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál búzadara
  • 4 evőkanál porcukor
  • 15 dkg margarin
  • vaníliaaroma

Csokimáz

  • 100 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál teáskanál étolaj
  • dekorcukor

Elkészítése

A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát három részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk (A/4 méretű) őket és egyesével kisütjük tepsi hátán a lapokat 180 fokon kb 10-12 perc alatt.

A kisült lapokat tálcára helyezzük és ameddig hűlnek, elkészítjük krémet.

A finomlisztet, a búzadrát, a porcukrot és a vaníliaaromát összekeverjük. Ezután a tejet lassan hozzáadjuk és csomómentesre kavarjuk. Az egészet felfőzzük, majd kihűtjük.

A kihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozuzuk a margarint. A margarintól a krém habos és fényes lesz. A kihűlt lapokat megtöltjük a kihűlt-főzött krémmel.

Az étcsokoládét apró darabokra törjük, hozzáadjuk az olajat és vízgőz felett felolvasztjuk. Ezzel megkenjük a sütemény tetejét, majd színes dekorcukorral díszíthetjük. Másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejbegrizes-kremmel-toltott-mezes/