Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Tejbegrízes sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta elkészítése: A piskótákat külön-külön készítjük el. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál olajjal és 1 evőkanál tejjel addig keverjük, amíg világos színű és habos lesz. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd még egy kicsit keverjük. A tojásfehérje habját óvatosan, kanállal hozzáforgatjuk a sárgájás […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.01.

Világos piskóta

Kakaós piskóta

Krém

Csokimáz

Elkészítése

Piskóta elkészítése:

A piskótákat külön-külön készítjük el. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál olajjal és 1 evőkanál tejjel addig keverjük, amíg világos színű és habos lesz. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd még egy kicsit keverjük. A tojásfehérje habját óvatosan, kanállal hozzáforgatjuk a sárgájás keverékhez. A masszát egy kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben a legnagyobb lángon 5 percig sütjük, majd csökkentjük a hőmérsékletet és tűpróbáig sütjük tovább.

A kakaós piskótát ugyanezzel a módszerrel készítjük el, azzal a különbséggel, hogy 2 evőkanál lisztet használunk és 1 evőkanál kakaóport adunk hozzá.

Krém elkészítése:

A tejből, cukorból és búzadara hozzáadásával sűrű tejbedarát főzünk. Miután kihűlt, hozzákeverjük a habosra felvert margarint, citromhéjat, citromlevet és a vaníliás cukrot.

Összeállítás:

Az egyik világos piskótalapra rákenjük a krém felét, majd erre ráhelyezzük a kakaós piskótát. A kakaós piskótát befedjük a másik világos piskótalappal. A sütemény tetejére csokimázat kenünk.

Csokimáz elkészítése:

Egy tűzálló tálban kimérjük a porcukrot, a kakaót, az olajat és a tejet, majd tűzre tesszük. Addig melegítjük, amíg gyöngyözni kezd. Ekkor azonnal a süteményre öntjük.

Miután a csokimáz megdermedt (hűtőben kb. 10-15 perc), azonnal szeletelhetjük. Azonban, mint a legtöbb süteménynél, másnapra az ízek jobban összeérnek, és a sütemény szebben szeletelhető lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is