Elkészítése
A kekszet aprítógépben vagy sodrófával morzsásra törjük. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a kekszmorzsával. Az így kapott masszát egy 18 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
A mascarponét a porcukorral simára keverjük. A tejcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtve, de még folyós állapotban a mascarponéhoz forgatjuk. Az eper kétharmadát a kekszalap tetején elrendezzük, erre kerül a csokoládés mascarpone krém. A tortát legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és összeérjenek az ízek.
Tálalás előtt a maradék eperrel díszítjük a tetejét.
Tipp
A tortát feldobhatjuk, ha a krémbe kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát keverünk. Az epret helyettesíthetjük málnával is, így még frissebb, savanykásabb ízt kapunk.

