Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tejcsokoládés epertorta egy könnyen elkészíthető, mégis mutatós desszert, amelyben a lágy mascarponekrém és a friss eper tökéletes párost alkot. A kekszes alap ropogós textúrát ad, a tejcsokoládé pedig édesen lágyítja az ízeket. Hűsítő nyári tortának vagy ünnepi alkalomra is ideális választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
cat983
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A kekszet aprítógépben vagy sodrófával morzsásra törjük. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a kekszmorzsával. Az így kapott masszát egy 18 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

A mascarponét a porcukorral simára keverjük. A tejcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtve, de még folyós állapotban a mascarponéhoz forgatjuk. Az eper kétharmadát a kekszalap tetején elrendezzük, erre kerül a csokoládés mascarpone krém. A tortát legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és összeérjenek az ízek.

Tálalás előtt a maradék eperrel díszítjük a tetejét.

Tipp

A tortát feldobhatjuk, ha a krémbe kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát keverünk. Az epret helyettesíthetjük málnával is, így még frissebb, savanykásabb ízt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Tavasz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
cat983
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is