Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejcsokoládés epertorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg háztartási keksz
  • 8 dkg vaj
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 20 dkg eper

Elkészítése

A kekszet aprítógépben vagy sodrófával morzsásra törjük. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a kekszmorzsával. Az így kapott masszát egy 18 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

A mascarponét a porcukorral simára keverjük. A tejcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtve, de még folyós állapotban a mascarponéhoz forgatjuk. Az eper kétharmadát a kekszalap tetején elrendezzük, erre kerül a csokoládés mascarpone krém. A tortát legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és összeérjenek az ízek.

Tálalás előtt a maradék eperrel díszítjük a tetejét.

Tipp

A tortát feldobhatjuk, ha a krémbe kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát keverünk. Az epret helyettesíthetjük málnával is, így még frissebb, savanykásabb ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejcsokolades-epertorta/