Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Sütemény receptek

Tejfölös-almás lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 15 dkg margarin 10 dkg porcukor 30 dkg liszt 0,5 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 1 tojás Almás réteg: 1,5 dl tej 6 közepes alma 3 dkg cukor 2 kávéskanál fahéj Tetejére: 3 tojás 2 dl tejföl 1 csomag vaníliás cukor 3 dkg cukor Elkészítése: A tésztához a margarint habosra keverjük a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.12.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás

Almás réteg:

  • 1,5 dl tej
  • 6 közepes alma
  • 3 dkg cukor
  • 2 kávéskanál fahéj

Tetejére:

  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg cukor


Elkészítése:

A tésztához a margarint habosra keverjük a porcukorral, tojással és a vaníliás cukorral. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva a tojásos masszához adjuk miközben krémes állagúra keverjük. Egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk.

Az almát meghámozzuk, felszeleteljük és elosztjuk a tésztán. A fahéjat összekeverjük a cukorral és az almára szórjuk. Sütjük kb 20 percig 180 fokon.

A tejfölös masszához a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel, majd a felvert tojások fehérjével.

A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a tejfölös krémet és visszatesszük és tűpróbáig sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is