Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
Almás réteg:
- 1,5 dl tej
- 6 közepes alma
- 3 dkg cukor
- 2 kávéskanál fahéj
Tetejére:
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg cukor
Elkészítése:
A tésztához a margarint habosra keverjük a porcukorral, tojással és a vaníliás cukorral. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva a tojásos masszához adjuk miközben krémes állagúra keverjük. Egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk.
Az almát meghámozzuk, felszeleteljük és elosztjuk a tésztán. A fahéjat összekeverjük a cukorral és az almára szórjuk. Sütjük kb 20 percig 180 fokon.
A tejfölös masszához a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel, majd a felvert tojások fehérjével.
A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a tejfölös krémet és visszatesszük és tűpróbáig sütjük.