Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Citromos sütik

Piskóták

Tejfölös-citromos piskótatekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piskótát a szokásos módon elkészítem. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belevegyítem a sütőport. Majd összeállítom: a sárgájába először a fehérjehabot beleforgatom, majd a lisztet is 3 részletben, óvatosan, lapáttal. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben, közepes lángon, kb. 10 perc alatt rózsaszínűre sütöm. Még melegen […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.06.

Krémhez

Piskótához

Elkészítése

A piskótát a szokásos módon elkészítem. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belevegyítem a sütőport.

Majd összeállítom: a sárgájába először a fehérjehabot beleforgatom, majd a lisztet is 3 részletben, óvatosan, lapáttal. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben, közepes lángon, kb. 10 perc alatt rózsaszínűre sütöm. Még melegen egy tiszta konyharuhába tekerjük, hogy majd a töltésnél ne törjön.

Krém:

A pudingot megfőzöm az 1 evőkanál cukorral és a tejjel. Még forrón belekeverem a többi hozzávalót, kivéve a margarint és a porcukrot, mert azokat habosra keverjük, és ha kihűlt, akkor adjuk a pudinghoz.

Összeállítás:

A piskótát megkenjük a krémmel, hagyunk még a külsejére is, majd feltekerjük. A külsejét bevonjuk a maradék krémmel, és ízlés szerint díszítjük.

Sztori:

Aki ismeri a citromhabot, az tudja, milyen finom sütemény kerekedik ezekből az egyszerű hozzávalókból. Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is