Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-citromos piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 0,5 db citrom leve
  • 4 evőkanál tejföl
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor

Piskótához

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál víz
Tejfölös-citromos piskótatekercs

Elkészítése

A piskótát a szokásos módon elkészítem. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belevegyítem a sütőport.

Majd összeállítom: a sárgájába először a fehérjehabot beleforgatom, majd a lisztet is 3 részletben, óvatosan, lapáttal. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben, közepes lángon, kb. 10 perc alatt rózsaszínűre sütöm. Még melegen egy tiszta konyharuhába tekerjük, hogy majd a töltésnél ne törjön.

Krém:

A pudingot megfőzöm az 1 evőkanál cukorral és a tejjel. Még forrón belekeverem a többi hozzávalót, kivéve a margarint és a porcukrot, mert azokat habosra keverjük, és ha kihűlt, akkor adjuk a pudinghoz.

Összeállítás:

A piskótát megkenjük a krémmel, hagyunk még a külsejére is, majd feltekerjük. A külsejét bevonjuk a maradék krémmel, és ízlés szerint díszítjük.

Sztori:

Aki ismeri a citromhabot, az tudja, milyen finom sütemény kerekedik ezekből az egyszerű hozzávalókból. Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejfolos-citromos-piskotatekercs/