Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-diós süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál méz
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál tejföl

A krémhez

  • 2 nagy dobozos tejföl (2x 375g)
  • 40 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 1 tábla tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt vékonyra nyújtjuk, és egyenként megsütjük sütőpapírral bélelt nagy gáztepsi hátán, 180 fokon, amíg halvány aranyszínt nem kapnak. Hagyjuk a lapokat teljesen kihűlni.

A krém hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd botmixerrel simára turmixoljuk. Az elkészült krém folyékony állagú lesz, de ettől nem kell megijedni.

A kihűlt lapokat egyenként megkenjük a krémmel. Az utolsó lap tetejére csokimázat öntünk.

Csokimáz készítése:

Egy kis lábosban összeolvasztjuk az étcsokoládét kevés vajjal vagy olajjal, amíg szép, egynemű mázat nem kapunk. Ezt a sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.

A kész süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és a lapok kellően összeálljanak.

Tálalás:

Másnap a sütemény könnyen szeletelhető, a krém nem fog kifolyni. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejfolos-dios-suti/