Elkészítése
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tésztát vékonyan megszórjuk búzadarával, hogy az felszívja az almából kisülő nedvességet. A megpucolt almát vékony szeletekre vágjuk (kb. fél ujjnyi vastagságúra), és egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.
A tejfölt összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással, majd ezt a keveréket ráöntjük az almás tésztára, ügyelve, hogy mindenhol befedje.
Az előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A sütés végén a tepsit finoman megrázva ellenőrizzük, hogy a tejfölös keverék megszilárdult-e.
A sütőből kivéve a sütemény tetejét fahéjjal megszórjuk. Szeletelve, langyosan vagy hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!
