Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-leveles almás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 db alma
  • 1,5 nagy doboz tejföl (jó minőségű, ne folyós frissföl)
  • 2 csomag vanilliás cukor
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • búzadara
  • fahéj

Elkészítése

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tésztát vékonyan megszórjuk búzadarával, hogy az felszívja az almából kisülő nedvességet. A megpucolt almát vékony szeletekre vágjuk (kb. fél ujjnyi vastagságúra), és egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.

A tejfölt összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással, majd ezt a keveréket ráöntjük az almás tésztára, ügyelve, hogy mindenhol befedje.

Az előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A sütés végén a tepsit finoman megrázva ellenőrizzük, hogy a tejfölös keverék megszilárdult-e.

A sütőből kivéve a sütemény tetejét fahéjjal megszórjuk. Szeletelve, langyosan vagy hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejfolos-leveles-almas/