Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk és a vajazott, lisztezett tepsibe (24*36 cm) terítjük úgy, hogy pereme is legyen.
Elkészítjük a tölteléket: a tejet a cukrokkal elkeverjük, majd hozzáöntjük a mákot és a lisztet, majd az egészet csomómentesre keverjük. Állandó keverés mellett besűrítjük.
Kicsit hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat és a tejfölt, végül alaposan összedolgozzuk az egészet.
A kész krémet ráöntjük a tésztára és előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Közben összeállítjuk a tetejére valót: a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. A fehérjét habbá verjük és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tejfölös keverékbe. Azt a masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára-krémre és visszatoljuk még kb 15 percre a sütőbe.
Teljesen kihűlve szeleteljük.









