Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-mákos sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás

A töltelékhez

  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg darált mák
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 dl tejföl

A tetejére

  • 3 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejföl

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk és a vajazott, lisztezett tepsibe (24*36 cm) terítjük úgy, hogy pereme is legyen.

Elkészítjük a tölteléket: a tejet a cukrokkal elkeverjük, majd hozzáöntjük a mákot és a lisztet, majd az egészet csomómentesre keverjük. Állandó keverés mellett besűrítjük.

Kicsit hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat és a tejfölt, végül alaposan összedolgozzuk az egészet.

A kész krémet ráöntjük a tésztára és előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Közben összeállítjuk a tetejére valót: a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. A fehérjét habbá verjük és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tejfölös keverékbe. Azt a masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára-krémre és visszatoljuk még kb 15 percre a sütőbe.

Teljesen kihűlve szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejfolos-makos-sutemeny/