Elkészítése
A tejfölt egy nagy tálban habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, amíg sima krémet kapunk.
Egy magas falú tepsi vagy jénai alját kirakjuk egy réteg téglalap alakú vajas keksszel. A kekszrétegre kb. 1 ujjnyi vastagságú tejfölös krémet simítunk. A banánt vékony karikákra vágjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tejfölös rétegen.
Egy újabb réteg keksz következik, erre ismét tejfölt kenünk, de ide már nem teszünk banánt. Folytatjuk a rétegezést: keksz, tejföl, majd a tetejére egy vékony réteg tejföl kerül.
A zselatint az előírás szerint elkészítjük. A meggy levét felhasználjuk alapként, ha szükséges, szörppel kiegészítjük, hogy a zselatin megfelelő mennyiségű folyadékkal dolgozzon. A kimagozott, félbevágott meggyel befedjük a sütemény tetejét, majd óvatosan ráöntjük a langyos zselatint.
A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a rétegek összeálljanak és a zselatin megdermedjen. Tálalás előtt szeleteljük. Jó étvágyat kívánunk!

