Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejfölt egy nagy tálban habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, amíg sima krémet kapunk. Egy magas falú tepsi vagy jénai alját kirakjuk egy réteg téglalap alakú vajas keksszel. A kekszrétegre kb. 1 ujjnyi vastagságú tejfölös krémet simítunk. A banánt vékony karikákra vágjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tejfölös rétegen. Egy újabb réteg keksz […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.04.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejfölt egy nagy tálban habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, amíg sima krémet kapunk.

Egy magas falú tepsi vagy jénai alját kirakjuk egy réteg téglalap alakú vajas keksszel. A kekszrétegre kb. 1 ujjnyi vastagságú tejfölös krémet simítunk. A banánt vékony karikákra vágjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tejfölös rétegen.

Egy újabb réteg keksz következik, erre ismét tejfölt kenünk, de ide már nem teszünk banánt. Folytatjuk a rétegezést: keksz, tejföl, majd a tetejére egy vékony réteg tejföl kerül.

A zselatint az előírás szerint elkészítjük. A meggy levét felhasználjuk alapként, ha szükséges, szörppel kiegészítjük, hogy a zselatin megfelelő mennyiségű folyadékkal dolgozzon. A kimagozott, félbevágott meggyel befedjük a sütemény tetejét, majd óvatosan ráöntjük a langyos zselatint.

A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a rétegek összeálljanak és a zselatin megdermedjen. Tálalás előtt szeleteljük. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is