Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-meggyes süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag vajas keksz (téglalap alakú)
  • 4 kis dobozos tejföl
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 csomag fagyasztott megy (300g)
  • 2 csomag torta zselatin
  • 3 dl meggyszörp ( ha szükséges )
  • 1 db banán

Elkészítése

A tejfölt egy nagy tálban habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, amíg sima krémet kapunk.

Egy magas falú tepsi vagy jénai alját kirakjuk egy réteg téglalap alakú vajas keksszel. A kekszrétegre kb. 1 ujjnyi vastagságú tejfölös krémet simítunk. A banánt vékony karikákra vágjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tejfölös rétegen.

Egy újabb réteg keksz következik, erre ismét tejfölt kenünk, de ide már nem teszünk banánt. Folytatjuk a rétegezést: keksz, tejföl, majd a tetejére egy vékony réteg tejföl kerül.

A zselatint az előírás szerint elkészítjük. A meggy levét felhasználjuk alapként, ha szükséges, szörppel kiegészítjük, hogy a zselatin megfelelő mennyiségű folyadékkal dolgozzon. A kimagozott, félbevágott meggyel befedjük a sütemény tetejét, majd óvatosan ráöntjük a langyos zselatint.

A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a rétegek összeálljanak és a zselatin megdermedjen. Tálalás előtt szeleteljük. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejfolos-megyes-suti/