Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-pudingos sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 400 g finomliszt
  • 200 g vaj
  • 150 g porcukor
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 1 tojás

Krém

  • 600 ml tejföl
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 150 g cukor
  • 0,5 liter tej
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom héja

Elkészítése

A finomlisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott puha vajat vagy, a porcukrot, csipet sót, tojást, majd sima állagú tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, akkor kevés tejet adjunk hozzá.

A kész tészta könnyen formázható és nem törik vagy szakad.

A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

A tejből, cukorból, pudingporokból sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a tejfölt valamint a citrom levét és reszelt héját.

A tésztát kivesszük a hűtőből és félbe vágjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra (20*30 cm) nyújtjuk és kivajazott és liszttel beszórt tepsibe fektetjük, majd rákenjük a krémet, végül befedjük a másik kinyújtott tésztával.

180 fokon kb 30 percig sütjük.

Miután megsült, tetejét porcukorral megszórjuk, majd teljesen kihűlve szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejfolos-pudingos-sutemeny-3/