Elkészítése
Puding
A pudingport kevés tejben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a maradék tejet, majd folyamatos keverés mellett felfőzzük, amíg besűrűsödik. Langyosra hűtjük.
Tészta
A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. A tojássárgákat a cukorral habosra verjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat. Beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben a citromlevet is hozzáadjuk, majd óvatosan a masszához forgatjuk.
A tészta felét a 25×35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A másik felét kakaóporral elkeverjük, és a világos tésztára csorgatjuk. A langyos pudingból teáskanállal halmokat teszünk a tészta tetejére. Előmelegített sütőben 220 fokon 5 percig sütjük, majd 180 fokra mérsékelve készre sütjük.
Tejfölös réteg
A tejfölt a porcukorral kikeverjük. Kiveszünk belőle kb. 2 dl-nyit, feloldjuk benne a zselatint, majd összekeverjük az egésszel. A kihűlt sütemény tetejére öntjük, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Tálalás
A sütemény tetejét kakaóporral megszórva kínáljuk.
Tipp
Ha szeretnénk még ünnepibbé tenni, a pudinghoz keverhetünk egy kevés rumaromát is. A tejfölt helyettesíthetjük joghurttal, így könnyedebb lesz a sütemény.
