Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-pudingos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A pudinghoz

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 evőkanál cukor

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 50 ml olaj
  • 1 dl víz
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál citromlé

A tetejére

  • 90 dkg tejföl
  • 5-8 dkg porcukor
  • 10 g zselatin
  • kakaópor (a díszítéshez )

Elkészítése

Puding

A pudingport kevés tejben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a maradék tejet, majd folyamatos keverés mellett felfőzzük, amíg besűrűsödik. Langyosra hűtjük.

Tészta

A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. A tojássárgákat a cukorral habosra verjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat. Beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben a citromlevet is hozzáadjuk, majd óvatosan a masszához forgatjuk.

A tészta felét a 25×35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A másik felét kakaóporral elkeverjük, és a világos tésztára csorgatjuk. A langyos pudingból teáskanállal halmokat teszünk a tészta tetejére. Előmelegített sütőben 220 fokon 5 percig sütjük, majd 180 fokra mérsékelve készre sütjük.

Tejfölös réteg

A tejfölt a porcukorral kikeverjük. Kiveszünk belőle kb. 2 dl-nyit, feloldjuk benne a zselatint, majd összekeverjük az egésszel. A kihűlt sütemény tetejére öntjük, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Tálalás

A sütemény tetejét kakaóporral megszórva kínáljuk.

Tipp

Ha szeretnénk még ünnepibbé tenni, a pudinghoz keverhetünk egy kevés rumaromát is. A tejfölt helyettesíthetjük joghurttal, így könnyedebb lesz a sütemény.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tejfolos-pudingos-szelet/